Kaudella 2024 ajetaan Hansiksella RX Moto Sarjaendurot! Kyseessä on sarja ajanoton sisältäviä ajoharjoittelutapahtumia, joihin ovat tervetulleita kaikki VMK:n jäsenet, ajokokemukseen tai taitotasoon katsomatta. Kauden päätteeksi RX Moto palkitsee luokkien nopeimmat kuskit.


Mitä?

Vuoden aikana 6–10 kellotettua ajotapahtumaa.

Missä?

Hanskallion enduroradalla (Hanskalliontie 5, 01760 Vantaa).

Milloin?

Tapahtumista ilmoitetaan Hanskallion WhatsApp-ryhmien ja VMK Enduro -somekanavien kautta.


Sarjaenduro sopii mainiosti kilpailunomaiseksi treeniksi niin tavoitteelliselle harrastajalle kuin vasta-alkajallekin.

Sarjaan on osallistumismahdollisuus kaikilla kerhon jäsenillä tasosta riippumatta. Kauden lopuksi RX Moto palkitsee molempien luokkien 3 parasta kuskia lahjakortein. Lisäksi kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan yksi RX Moton palkinto. Osa sarjasta pyritään ajamaan ns. lamppusarjoina.

LUOKAT

 • Kilpa (A-, B- ja V40-lisenssin omaavat)
 • Harraste (C, V50, V60, V70, naiset & harrastajat)

KIERROSMÄÄRÄT

 • Kilpa 3-4 (kelistä riippuen)
 • Harraste 2-3 (kelistä riippuen)

AJANOTTOMAKSU

 • Ajanottomaksu on 5 € / tapahtuma
KÄYTÄNNÖN OHJEITA OSALLISTUJILLE

Jokainen kerta pyritään ajamaan tutustumis/lämmittelykierros omaan tahtiin, kuitenkin niin että ajanotto voidaan aloittaa ilmoitettuna aikana.

Kellotettavien kierrosten osalta kuskit pyritään järjestämään (tai kuskit järjestyvät itse) nopeusjärjestykseen, jolloin vältytään mahdollisimman hyvin ohitustilanteilta.

Kuskit lähetetään, tai lähtövalon ollessa käytössä kuskit lähtevät itse, reitille keliolosuhteista riippuen noin 30 sekunnin välein. HUOM! Ajanotto käynnistyy vasta kuskin ylittäessä lähtöviivan, ei lähettäjän merkistä tai lähtövalon vaihtuessa.

Lähtövalo palaa punaisena (= odota) noin 30 s. jonka jälkeen valo vaihtuu vihreäksi (= voi lähteä) noin 15 sekunniksi. Valon ollessa vihreä saapuu seuraava kuski lähtöön odottamaan valon vaihtumista uudelleen vihreäksi punaisen jälkeen. Jos myöhästyt tai et ole valmis lähtemään, voit odottaa seuraavan intervallin verran.

Kerhokilpailuissa käytetään kiinteitä enduronumeroita, joka on jokaiselle kuskille henkilökohtainen. Ajanotossa käytetään virallisia kilpailunumeroita, kerhokisanumeron tarvitsevat vain ne, joilla ei ole omaa virallista endurokisanumeroa. Kerhokisanumeron saat sovittua ilmoittautumisen yhteydessä.

Koska ajanotto toimii käsiajanottona, numeroiden tulee olla selkeästi luettavissa edestä ja molemmilta sivuilta. Maaliin tullessa, varsinkin lamppusarjoissa, varmista että ajanottaja on saanut kilpailunumerosi ylös.

Sarjaendurot järjestetään SML:n (“jäsentenväliset”) säännöstön mukaisesti. Muistathan että pyörässäsi on oltava pakollinen liikennevakuutus. Kerhokilpailussa olet itse vastuussa kalustostasi, vakuutuksista yms. muista asioista ja osallistumalla tapahtumaan vapautat järjestäjän kaikista vastuista.

PISTEYTYS
 1. 25 pistettä
 2. 22 pistettä
 3. 20 pistettä
 4. 18 pistettä
 5. 16 pistettä
 6. 15 pistettä
 7. 14 pistettä
 8. 13 pistettä
 9. 12 pistettä
 10. 11 pistettä
 11. 10 pistettä
 12. 9 pistettä
 13. 8 pistettä
 14. 7 pistettä
 15. 6 pistettä
 16. 5 pistettä
 17. 4 pistettä
 18. 3 pistettä
 19. 2 pistettä
 20. 1 pistettä

Tervetuloa mukaan VMK 2024 RX Moto Sarjaenduroon!