Tervetuloa VMK:n Juniorijaokseen!

Junnujaoksessa toiminta on hauskaa! Jaoksemme toimii oivallisena sisääntuloreittinä kerhoon ja hyvän harrastuksen pariin, niin nuorille kuin heidän vahemmilleenkin.

VMK:sta on historian saatossa lähtenyt maailmalle useita Maailmanmestareita. Kaikki heistä ovat aloittaneet – juniorina. Juniorijaoksen tehtävä on siis varsin tärkeä.

Kenelle Juniorijaos on tarkoitettu?

Kaikille lajista kiinnostuoneille nuorille, jotka ajavat 50/65/85/125cc kokoluokan pyörillä. Ikää junnulaisilla on tyypillisesti 5-16 vuotta. Siinä 15-16 ikävuoden kieppeillä siirryttäessä 125cc pyöriin, alkaa luonnollisesti siirtymä junnuporukoista aikuisten mukaan, onhan 125cc pyörä jo ensimmäinen ”täysikokoinen” pyörä. Junnuporukoihin on ehdottoman tervetulleita ja tärkeitä myös vanhemmat. Täällä junnuissa touhutaan yhdessä nuorten kanssa, ja vanhempia tarvitaan mukaan luomaan turvallinen toimintaympäristö, sekä mukaan auttamaan ja kehittämään toimintaa.

Viralliset kilpailuluokat löytyvät tarkemmin Suomen Moottoriliiton sivuilta: linkki SML.

Mitä junnujaoksessa tehdään?

Junnujaoksessa opetellaan motocrossin ja enduron perusteita, tutustutaan uusiin kavereihin, saadaan hyviä neuvoja ja oppia kokeneemmilta kuljettajilta, ja opetellaan huoltamaan ja ylläpitämään kalustoa. Niin aikuiset kuin nuoret verkostoituvat, yhdessä harrastaminen on monin verroin hauskempaa.

Junnujaoksessa järjestetään välillä myös ”teemapäiviä”: lähdetään esimerkiksi porukalla Hanskallion enduroradalle kokeilemaan pikku pätkä metsäpolkua ja kivikkoa vanhempien endurokuskien kanssa, ja opetellaan miten enduroa ajetaan. Siitä saa taas paljon uutta oppia ja tekniikka crossiradalle, ja kenties kipinä syttyykin ”kannon kiertoon” ja matka jatkuu endurojaokseen.

Myös tytöt ovat ehdottoman tervetulleita joukkoon mukaan. Meillä VMK:ssa ajaa nyt jo muutamia tyttö-/naiskuskeja, ja jos kipinä syttyy kilpailuun, naisille on oma SM-sarja MXD-luokassa.

Ajokoulu 2023

Pääkaupunkiseudun moottorikerhojen ja Suomen Moottoriliiton yhteistyössä järjestämässä ajokoulussa saa joka kesämaanantai klo 18-20 opetella erilaisia ajotekniikoita kokeneempien kuljettajien opetuksessa. Kavereitten kanssa voi sopia yhteisiä ajokertoja, ja mahtuuhan noita pikkupyöriä peräkärryyn tai autoon helposti 2-3 kappaletta; mikäli omat vanhemmat eivät juuri tänään pääse kuskaamaan, kaverin kyydillä pääsee treenamaan.

Koulussa opetellaan mm:
• Varusteiden ja pyörän huoltoa => turvallisuus
• Perusajotaitoja ja tekniikkaa
• Motocrossin vaatimia ajotaitoja
• Yhdessä ajamista ja lajista nauttimista
• Huoltajien roolia toiminnassa

Jokaisella osallistujalla tulee olla omat turvalliset ajovarusteet ja asianmukaisessa kunnossa oleva pyörä. Huolehdithan, että myös vakuutukset ovat kunnossa.

Ajokoulun 2023 tiedote tästä linkistä.