Tervetuloa VMK:n Juniorijaokseen!

Junnujaoksessa toiminta on hauskaa! Jaoksemme toimii oivallisena sisääntuloreittinä kerhoon ja hyvän harrastuksen pariin, niin nuorille kuin heidän vahemmilleenkin.

VMK:sta on historian saatossa lähtenyt maailmalle useita Maailmanmestareita. Kaikki heistä ovat aloittaneet juniorina. Juniorijaoksen tehtävä on siis varsin tärkeä.

Kenelle Juniorijaos on tarkoitettu?

Kaikille lajista kiinnostuoneille nuorille, jotka ajavat 50/65/85/125cc kokoluokan pyörillä. Ikää junnulaisilla on tyypillisesti 5-16 vuotta. Siinä 15-16 ikävuoden kieppeillä siirryttäessä 125cc pyöriin, alkaa luonnollisesti siirtymä junnuporukoista aikuisten mukaan, onhan 125cc pyörä jo ensimmäinen ”täysikokoinen” pyörä. Junnuporukoihin on ehdottoman tervetulleita ja tärkeitä myös vanhemmat. Täällä junnuissa touhutaan yhdessä nuorten kanssa, ja vanhempia tarvitaan mukaan luomaan turvallinen toimintaympäristö, sekä mukaan auttamaan ja kehittämään toimintaa.

Viralliset kilpailuluokat löytyvät tarkemmin Suomen Moottoriliiton sivuilta: linkki SML.

Mitä junnujaoksessa tehdään?

Junnujaoksessa opetellaan motocrossin ja enduron perusteita, tutustutaan uusiin kavereihin, saadaan hyviä neuvoja ja oppia kokeneemmilta kuljettajilta, ja opetellaan huoltamaan ja ylläpitämään kalustoa. Niin aikuiset kuin nuoret verkostoituvat, yhdessä harrastaminen on monin verroin hauskempaa.

Junnujaoksessa järjestetään välillä myös ”teemapäiviä”: lähdetään esimerkiksi porukalla Hanskallion enduroradalle kokeilemaan pikku pätkä metsäpolkua ja kivikkoa vanhempien endurokuskien kanssa, ja opetellaan miten enduroa ajetaan. Siitä saa taas paljon uutta oppia ja tekniikka crossiradalle, ja kenties kipinä syttyykin ”kannon kiertoon” ja matka jatkuu endurojaokseen.

Myös tytöt ovat ehdottoman tervetulleita joukkoon mukaan. Meillä VMK:ssa ajaa nyt jo muutamia tyttö-/naiskuskeja, ja jos kipinä syttyy kilpailuun, naisille on oma SM-sarja MXD-luokassa.

Kiinnostaako VMK:n junioritoiminta? Ota yhteyttä!

Niko Tynnilä, puh. 040 085 0121