Miten pääsen Vantaalle ajamaan enduroa?

VMK:n endurorata (Hanskallio eli tuttavallisesti “Hansis”) on vain jäsenten käytössä. Joten jos et vielä ole jäsen, aloita liittymällä jäseneksi.

Kun olet jäsen ja jäsenmaksu on maksettu, ajo-oikeuden enduroradalle saa maksamalla kausimaksun ja hakemalla pyörään liimattavan nk. kausitarran.

Vain jäsenille? Eikö vieraita oteta ajamaan ollenkaan?

Kerhon jäsen voi tuoda mukanaan vieraita ajamaan 13 €/hlö/pvä tukimaksua vastaan. Kertamaksu suoritetaan Snowcard-palvelussa.

Milloin Hansiksella saa ajaa?

Ympäristölupa määrittää Hanskallion sallitut yleiset käyttöajat. Kesällä ja pyhäpäivinä ajoaika päättyy aikaisemmin. Aukioloajat löydät tästä linkistä.

Rata saatetaan myös välillä joutua sulkemaan keliolosuhteiden vuoksi. Yleensä syynä on riski ratapohjan “pettämisestä” maaston liiallisen kosteuden takia. Näistä sulkupäivistä tiedotetaan aina ratakalenterissa sekä Hansiksen Whatsapp-ryhmässä.

Lyhyt “Tutkan lenkki” pyritään pitämään auki läpi vuoden, keliolosuhteista riippumatta.

Mistä kausitarran saa?

Ajo-oikeuden osoittavan kausitarran saa rataryhmältä tai RX Moton Helsingin myymälästä (Ruosilantie 14, Helsinki).

Maksa kausimaksu etukäteen. Kausimaksun voi maksaa tilisiirtona tai liikuntaedulla (Edenred/ePassi/Smartum).

VMK:n tilille:
Saaja: Vantaan Moottorikerho ry.
Maksutiedot: Nordea FI68 2190 3800 0001 43
Viesti: Enduro kausimaksu

Liikuntaedulla:
Vantaan Moottorikerho ry
Enduro kausi (vain jäsenille)

Ota talteen todistus maksetusta maksusta (kuvakaappaus tms. riittää).

Tarran voit käydä tämän jälkeen hakemassa milloin vain RX Motosta aukioloaikojen puitteissa.

Rataryhmän jäsenet jakavat kausitarroja varikolla etenkin kauden alussa. Ajankohdista ilmoitetaan Hansiksen Whatsapp-ryhmässä. Tarroja saa rataryhmän jäseniltä myös pitkin vuotta, mutta kannattaa sopia asiasta etukäteen.

Saan töistä liikuntaetua. Voinko maksaa maksut sillä?

Liikuntaedulla voi maksaa enduron kausimaksun.

Verottajan linjauksen mukaan sellaisia urheiluseurojen jäsenmaksuja, jotka eivät suoraan oikeuta liikuntapalvelun käyttämiseen, ei voi maksaa liikuntaseteleillä. Siksi VMK:n jäsenmaksua ei voi maksaa liikuntaedulla.

Minkälaisella pyörällä Hansiksella saa ajaa?

Periaatteessa minkälainen maastokelpoinen moottoripyörä tahansa käy harrastamiseen. Huomioi kuitenkin kaksi ehdotonta sääntöä: pyörässä on oltava voimassa oleva liikennevakuutus eikä se saa olla liian äänekäs. Melurajana on Moottoriliiton teknisten sääntöjen enduro-meluraja. Äänten suhteen kannattaa noudattaa maalaisjärkeä: häiritsevän äänekkäällä pyörällä ajamalla haittaat kaikkien harrastusmahdollisuuksia.

Saako Lavangon motocross-kausarilla ajaa Hansiksella?

Kyllä saa! Lavangon motocross-kausikortti sisältää ajo-oikeuden Hansiksella. Muista kuitenkin hankkia kausitarra pyörääsi.

Maksoin jo Hansiksen kausimaksun. Saanko hyvitystä kun ostan Lavangon kausikortin?

Kyllä. Jos olet jo maksanut Hansiksen kausimaksun, voit vähentää maksun Lavangon kausarin hinnasta.

Miten pääsen Hansiksen Whatsapp-ryhmään?

Pyydä kutsulinkki endurovastaavalta tai ota asia puheeksi Hansiksen varikolla. Ryhmässä tiedotetaan kaikista Hansikseen liittyvistä ajankohtaisista asioista, joten kannattaa ehdottomasti liittyä mukaan.

Mikä on rataryhmä? Onko se joku salaseura?

Hansiksen reittien ylläpito ja kehitys on 100-prosenttisesti talkootyön varassa. Rataryhmä on joukko aktiivisia harrastajia, joka on sitoutunut ratatyön toteuttamiseen ja organisointiin.

Rataryhmä suunnittelee ja merkitsee reitit ja järjestää kausittaiset yhteistalkoot, joissa tehdään reitin kunnostustöitä.

Aktiiviset ja talkootyötä pelkäämättömät harrastajat ovat aina tervetulleita rataryhmään. Jos olet kiinnostunut rataryhmän jäsenyydestä, ota yhteyttä endurovastaavaan.

Saako Hansiksella ajaa fillarilla (MTB/e-MTB)?

Moottoripyöriä ja fillareita ei saa turvallisesti sovitettua samalle polulle yhtä aikaa. Siksi merkityillä enduroreiteillä pyöräily radan aukioloaikoina on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty.

Pyörä kuraantui Hansiksella. Saako sen käydä pesemässä Lavangossa?

Kyllä vaan! Lavangon pyöränpesupaikka on myös enskakuskien käytettävissä.

Mahtuuko peräkärryn kanssa varikolle? Entä saako Hanskalliontielle pysäköidä?

Varikolle mahtuu yleensä kaikki autot ja pitkätkin yhdistelmät (11 metriin asti) kun ne pysäköidään fiksusti vinoparkkiin, keula viistosti Hanskalliontien suuntaan. Vaikka varikko olisi tyhjä kun tulet radalle, älä – etenkään viikonloppuisin – pysäköi kärryn kanssa poikittain.

Varikon läpi kulkee raskasta liikennettä, joten muista varmistaa että auton tai kärryn taakse jää riittävästi tilaa.

Ja ei! Hanskalliontielle ei missään nimessä saa pysäköidä. Jos radalla on poikkeuksellisen paljon porukkaa ja varikko on täynnä, voi Hanskalliontien alussa olevaa Trial-varikkoa käyttää pysäköintiin.

Saako reitillä oikaista jos ei jaksa ajaa koko reittiä läpi?

EI! Reitiltä ei saa poiketa kuin hätätapauksissa. Jos puhti loppuu, pidä pieni tauko ja jatka reitillä.

Loukkaantumistapauksissa ja vakavan teknisen vian yllättäessä merkityltä reitiltä saa poistua suorinta turvallista tietä. Ilmoita tällöin asiasta Whatsapissa tai suoraan rataryhmälle, jotta reittipoikkeama tiedetään käydä merkkaamassa umpeen. Etenkin talvella ylimääräiset ajourat voivat luoda vakavia vaaranpaikkoja.