Tsekkaa vastaukset yleisimpiin VMK:n enskakysymyksiin täältä

Vantaan Moottorikerhon endurojaos edustaa ja edistää kilpa- sekä harrasteurheilua. Porukkaan kuuluu niin aktiivisia kisakuskeja kuin harrastuksenaan kuntoenduroa ajavia kuljettajia. Endurojaos muun muassa ylläpitää Hanskallion rata-alueita kunnossa ja mahdollistaa jäsenilleen kerhon omat sarjakilpailut sekä suuremmat kansallisen ja SM-tason kilpailut.

Endurojaos järjestää lisäksi – mahdollisuuksien mukaan – jäsenistölle mielenkiintoista sekä lajissa kehittymistä tukevaa toimintaa, esim. tutustuminen hard enduro -alueen esteisiin ohjatusti yhdessä, ohjatut rengaspajat & iskarien säädöt, ”Enskapenojen Crossipäivä”, yhteiset ekskursiot toisille radoille…

VMK on loistava valinta enduron harrastamiseen pääkaupunkiseudulla. Kerhomme aktiivinen ja tavoitteellinen toiminta varmistaa, että sinulla on hyvät edellytykset kehittyä ja nauttia lajin parissa.

Jos enduro harrastuksena kiinnostaa, olet erittäin tervetullut niin kilpailijana, harrastajana kuin muutenkin osallistumaan VMK:n toimintaan.


ENDURON AJOHARJOITTELUALUE

VMK:n endurorata sijaitsee Vantaan Hanskalliossa, osoitteessa Hanskalliontie 5. Alueen monipuoliset lenkit, kuten ”Sannan-lenkki” ja ”Tutkan lenkki”, tarjoavat enduroharrastajille erilaisia vaihtoehtoja ja haasteita. ”Sannan-lenkki” on pituudeltaan noin 3–12 km, joka sisältää peruslenkin ja valinnaiset lisäpitkät osuudet. Tämä lenkki tarjoaa monipuolista maastoa ja sopii eri taitotasoille. ”Tutkan lenkki” puolestaan on kallioisempi ja lyhyempi, mutta tarjoaa peruslenkin lisäksi mahdollisuuden valita haastavampia ”hard enduro”-lisäreittejä.

Nämä lisäreitit voivat tarjota enemmän teknisiä haasteita ja vaativampaa ajettavaa niille, jotka haluavat testata taitonsa äärimmilleen. Lisäksi Hanskallion alueelta löytyy jäsenille käytössä oleva harjoittelualue, jossa pääsee harjoittelemaan erilaisten esteiden ylitystä. Tämä tarjoaa mahdollisuuden kehittää ajotaitoja ja haastaa itsensä erilaisissa ympäristöissä ja esteissä. Se voi olla erinomainen paikka hioa enduroajotekniikoita ja valmistautua kilpailuihin.

Hanskallion reittien ajosuunta on osoitettu liikennemerkein, jotka sijaitsevat parkkipaikalla reittien alussa. Ajosuuntaa vaihdetaan silloin tällöin, joten muista aina ajopäivän alussa katsoa, mihin suuntaan ajetaan. Sannan-lenkille sekä tekniikkaradalle lähdetään parkkipaikalta katsoen tien vasemmalta puolelta ja Tutkan lenkille taukokopin takaa.

Alueella saavat harjoitella ainoastaan VMK:n jäsenet.

HANSKALLION PELISÄÄNNÖT:

 • Radalla saavat ajaa vain jäsenmaksun suorittaneet kausitarran omaavat jäsenet ja päivämaksun maksaneet vieraat jäsenen seurassa. Ilman ajo-oikeutta ajavalta peritään 50 € tarkastusmaksu. Ajo-oikeuksien seuranta tapahtuu kausitarralla.
 • Ajaminen on ehdottomasti kielletty, mikäli reitti on merkitty suljetuksi tai VMK:n sivuilla on ilmoitettu ajokiellosta.
 • Pyörässä on oltava liikennevakuutus.
 • Pidä äänet kunnossa – liian äänekkäällä pyörällä harjoittelu on kielletty. Enduron äänisääntö.
 • Käytä aina huoltomattoa varikolla pyörän alla.
 • Sannan lenkin alku hiekkatien ylitykseen asti siirtymää, joka ajetaan maltilla.
 • Aja varovasti ensimmäisellä kierroksella ja tutustu rataan. Siinä voi olla muutoksia viime ajokertasi jälkeen.
 • Alueella on ajettava aina suuntanuolien mukaisesti, ajosuuntaa ei saa muuttaa!
 • Jos ajat merkkausnauhan poikki tai muuten rikot reittiopasteen, velvollisuutesi on korjata opaste välittömästi.
 • Jos huomaat reitillä jonkun pysähdyksissä, varmista että kuljettaja on kunnossa. Auta tarvittaessa.
 • Metsässä ja reitillä saattaa kulkea ihmisiä jalkaisin, hiljennä vauhtia ja varmistu että myös he huomaavat sinut.
 • Parkkipaikalla kaluston (pyörät, autot, kärryt & ajorampit) säilytys niin että rekat mahtuvat tarvittaessa kulkemaan.
 • Muualle kuin parkkipaikalle pysäköiminen on kiellettyä = ei tienvarsipysäköintiä. Parkkipaikan ollessa täysi, trial-parkkipaikkaa voi käyttää.
 • Tutkalle johtavalla tiellä ajaminen on kielletty. Jos tietä joutuu pakottavasta syystä käyttämään, on siinä ajettava erityistä varovaisuutta noudattaen.
 • Kaluston pesu varikolla on ehdottomasti kielletty. Lavangon pesupaikka on käytettävissä myös enduro-jäsenille.
 • Ota tavaksi tarkistaa ennen radalle lähtöä VMK:n nettisivuilta radan aukiolotilanne. Rata voi olla suljettu esim. sääolojen, koeajopäivän tai ajokoulutuksen vuoksi.

Alueella saa ajaa vain seuraavina aikoina:
Arkisin kello 8:00-20:00
Arkipyhinä 10:00-18:00
Viikonloppuisin 10:00-18:00
Poikkeuksena ajanjakso 15.6.-15.8., jolloin ajoaika päättyy myös arki-iltaisin klo. 18:00.

Tarkista radan aukiolo aina kalenterista.

HUOM ! Kenelläkään muulla kuin rataryhmällä ei ole missään tilanteessa lupa muuttaa reittiä tai ajosuuntaa. Mikäli havaitaan väärinkäytöksiä reitillä, tahallista reitin tai ajosuunnan muuttamista, reittimerkintöjen tuhoamista tai poistamista, seurauksena on ehdoton porttikielto radalle ja 150 € sakkomaksu. Mikäli koet että reittiin tai ajosuuntaan pitäisi tehdä muutoksia, ilmoita siitä rataryhmälle tai jaoston vetäjälle.


AJO-OIKEUS

Ajo-oikeus vain VMK:n jäsenillä. Jäsenmaksun maksaneet jäsenet voivat lunastaa itselleen rataryhmältä tai RX Moton Helsingin myymälästä (Ruosilantie 14, Helsinki) kausitarran, jonka liimaaminen pyörän runkoon/numerokilpeen on edellytys Hanskalliolla ajamiseen. Kausitarra vuodelle 2024 maksaa 50 €.

Kerhon jäsen voi tuoda Hanskalliolle mukanaan vieraita ajamaan 13 €/hlö/pvä tukimaksua vastaan. Kertamaksu suoritetaan Snowcard-palvelussa.

AJANKOHTAISET RATATIEDOTTEET

Hanskallion reittiin liittyvät tiedotteet saat VMK:n sivujen kalenterista & Hanskallion WhatsApp-ryhmästä. Ryhmään liittymislinkin saat rataryhmältä. Tieto radan mahdollisesta sulusta löytyy myös aina kalenterista.


KERHOKILPAILUT

Kerhokisoihin (yhteisharjoitus) voivat osallistua kaikki VMK:n jäsenet.

Osallistumismaksu on 5 € / kilpailu. Kerhokilpailuissa käytetään kiinteitä enduronumeroita, joka on jokaiselle kuskille henkilökohtainen. HUOM! Ajanotossa käytetään virallisia kilpailunumeroita, kerhokisanumeron tarvitsevat vain ne, joilla ei ole omaa virallista endurokisanumeroa. Kerhokisanumeron saat sovittua ilmoittautumisen yhteydessä

Luokkajaot: kilpaluokka ja harrasteluokka.

Kerhokilpailut järjestetään SML:n (“jäsentenväliset”) säännöstön mukaisesti. Muistathan että pyörässäsi on oltava pakollinen liikennevakuutus. Kerhokilpailussa olet itse vastuussa kalustostasi, vakuutuksista yms. muista asioista ja osallistumalla tapahtumaan vapautat järjestäjän kaikista vastuista.

ENDURO | YHTEYSTIEDOT

Antti Mattila, puh. 050 332 4913

 enduro@vantaanmoottorikerho.fi facebook.com/VMKEnduro