Team 2030 on nuorten, lupaavien VMK:n kuljettajien tiimi, jonka tavoitteena on kasvattaa tulevaisuuden huippukuskeja. Valmennustoiminnassa on mukana myös Ludde Söderberg.

Kuvassa tiimin jäsenet vasemmalta oikealle: Ludde Söderberg, Saska Ketonen, Saku Mansikkamäki, Eelis Viemerö, Jasper Köiv, Ukko Laaksonen, Santeri Oinonen ja Matias Miettinen. Kuvasta puuttuvat Miro Sihvonen sekä Sami Oinonen.


Näin Saska Ketonen kertoo tiimin taustoista ja tavoitteista:

Team 2030 on VMK:n edustusjoukkue. Ryhmän kuljettajat ovat nuoria lupaavia kuljettajia, joilla on tavoitteet ja mahdollisuudet nousta lähivuosina Suomen kärkikuljettajien joukkoon – ja jopa kansainvälisille areenoille. Nimi ”Team 2030” tulee tiimin sisäisistä tavoitteista.

Idean sain jo muutama vuosi sitten kun aloin olemaan aktiivisemmin kerhon toiminnassa mukana pitkän tauon jälkeen. Jo silloin huomasin, että 65cc- ja 85cc-junioriluokissa kärkijoukoissa oli useita VMK:laisia. Nyt nämä nuoret lupaavat kuljettajat ovat siirtyneet isompiin pyöriin ja ovat jo kasvaneet ikään jossa urheilu alkaa olemaan tavoitteellisempaa ja aikuisten luokat siintävät lähitulevaisuudessa, osalla jo nyt.

Viimeinen konkreettinen idea, ja se että otan asian esille enkä vain pyörittele sitä päässäni, tuli viime syksynä joukkue-SM-kilpailuissa kun huomasin että nämä nuoret pystyvät jo kilpailemaan tasaväkisesti parhaiden ja kokeneiden Suomen huippukuljettajien joukossa ja itseluottamus oli myös selvästi jo kohonnut korkealle tasolle. Osoituksena siitä kilpailusta tuli erinomaiset tulokset ja ajatus edustusryhmän perustamisesta kristalloitui.

Ryhmän tarkoitus on tehdä kuljettajille urheilusta menestyksellisempää ja hauskempaa ja saada jokaisen oma, täysi potentiaali esiin. Tähän pyritään tarjoamalla ryhmälle laadukasta valmennusta ja rohkaistaan nuoria työskentelemään yhdessä ja kehittämään toinen toisiaan. Ja vaikka motocross on yksilölaji, kannustamme tiimiläisiä pelaamaan yhteen ja kehittymään myös sosiaalisesti ja yhteistyökykyisiksi.

VMK Team 2030 -edustusryhmä

Jasper Köiv
Ukko Laaksonen
Saku Mansikkamäki
Matias Miettinen
Santeri Oinonen
Miro Sihvonen
(ajaa Brasilian mestaruussarjaa)
Eelis Viemerö


Juniorijäsenenä tiimissä on Sami Oinonen.