Pääsääntöisesti harrastajien treenit ovat kotiradalla, mutta pyritään järjestämään myös ratavierailuita harrastajien toiveiden mukaisesti.

Harrastajajaos osallistuu myös kerhokilpailuiden järjestelytehtäviin sekä alueen kunnostustalkoisiin keväällä, kesällä ja syksyllä. Jäsenten aktiivisuus on palkitsevaa ja palkitaan erilaisilla yhteistapahtumilla lähiseurojen kanssa yhteistyössä.

TIISTAISTARTIT

Tiistai-iltaisin ajetaan koko kauden ajan harrastajille ja aloittelijoille suunnatut tiistaistartit Lavangossa klo. 19-20, jolloin iso-rata on suljettu muilta.

Tiistaistarttiin suositellaan ilmoittautumista etukäteen nimenhuudon kautta ja ilmoittautuminen pitää olla tehty viimeistään 15 minuuttia ennen ensimmäisen erän lähtöä.

Tiistaistartit ovat VAIN KERHON JÄSENILLE ja tarkoitettu siis lisenssittömille harrastajille ja aloittelijoille.

Nimenhuudon kautta myös seurataan, että jäsenmaksu on maksettu ja osallistuja on kerhon jäsen. Nimenhuudon kautta tapahtuu myös tiistaistartin vetäjien ilmoittautuminen. Kaikki kesän tapahtumat syötetään kerralla niin ne ovat sitten valmiina, ilmoittautumisen voi tehdä ennakkoon. Tapahtuma perustuu täysin ryhmän omaan aktiivisuuteen, sekä edellyttäen että se hoidetaan sääntöjen puitteissa. Erien vetäjistä ylläpidetään osallistujalistaa jotta saadaan vastuutettua vetäjänä toimiminen mahdollisimman monelle, eikä se näin ole aina samojen tehtävä. Mikäli eriä tai vetäjiä ei saada kasaan, ajetaan ilta normaalisti. Mikäli homma ei toimi lopetetaan koko tapahtuma.

Liittyminen nimenhuutoon tapahtuu vmk-harrastajat.nimenhuuto.com/events linkin kautta ja liittymiseen tarvittava salasana on vmkharrastajat. Muista myös käydä liittymisen jälkeen täydentämässä oman profiilisi ja erityisesti muista lisätä puhelinnumerosi. Nimenhuudon kautta saat sähköpostitse tietoa harrastajien muusta toiminnasta ja sitä kautta tapahtuu ilmoittautumiset myös muihin tapahtumiin, sovelluksen käyttö onnistuu puhelimellakin.

Tiistai-iltaisin ajetaan siis 2 erää, joissa ajoaika on 12 min ja välissä pidetään 15-20 minuutin tauko. Ensimmäinen startti puomilta klo.19.00 ja lähtökatoksessa oltava 5 minuuttia ennen lähtöä, josta sitten siirrytään puomille. Syyspimeiden myötä aikaistetaan lähtöaikaa tarpeen mukaan. Tiistaistarteissa ei lasketa sijoituksia eikä tuloksia, vaan 12 minuutin jälkeen kun ensimmäinen pyörä tulee maaliin liputetaan erä päättyneeksi.

Tiistaistartit pyritään järjestämään joka viikko ellei radalla ole kilpailuja ym. muita sulkuaikoja, edellyttäen että treenille löytyy vetäjät. Erän ”vetämiseen” tarvitaan yksi vastaava vetäjä ja yksi tai kaksi avustavaa. Vastaava lähettää ja ottaa ajan sekä liputtaa erän päättyneeksi, toinen painaa puomin starttinappulaa 5 sek. taulun noustua. Vetäjät ilmoittautuvat myös nimenhuuto.comin kautta ja sieltä on helppo seurata onko startille vetäjä, mikäli vetäjiksi ei ole ilmoittautunut vähintään 2 eikä viimeistään puomilla saada sovittua vetäjää/lippumiehiä ei starttia ajeta. Viimeisenä vaihtoehtona on sitten se, että osa kuskeista liputtaa toisen lähdön ja ajaa toisen, sekin on parempi kuin että lähtöjä ei ajeta lainkaan.

Tiistaistartit ovat edellisinä vuosina sujuneet ilman suurempia loukkaantumisia, panostamme erityisesti turvallisuuteen. Tiistaistartin yhtenä edellytyksenä on se, että hyppyreillä on lippumiehiä! Lippumieheksi voi ilmoittautua myös kahviossa. Liputustehtävän voi myös suorittaa ratatuomariharjoituksena, joita tarvitsemme kilpailuissa. Lippumiehiä on siis oltava tai lähtöä ei tulla ajamaan, muista siis ottaa vaikka kaveri mukaan radalle, että tarvittava määrä (noin 5-10) lippumiestä löytyy.

Turvallisuuteen liittyy myös se, että kuskit mieltävät mikä on tiistaistarttien tarkoitus ja tavoite. Treeni on siis tarkoitettu aloittelijoille sekä harrastajille ja tavoitteena on tarjota kaikille mahdollisuus ilman suorituspaineita lähteä mukaan puomille. Luodaan mielenkiintoa harrastukseen sekä kilpailun oloinen tunnelma eritasoisille kuljettajille. Tiistaisin ajetaan hitaampien ehdoilla ja se tarkoittaa sitä, että takaa tulevat väistävät ja kaikki antavat toisilleen sen verran tilaa että mutkissa ei tule kylkikontakteja eikä muutenkaan ajosta tule liian totista. Toki myös hitaampien kuskien pitää muistaa, että ajolinjoja ei muuteta yllättäen ja varsinkin hyppyreissä pyritään pitämään omat ajolinjat. Nopeimmat kuskit ohjataan tarvittaessa keskiviikon sarjoihin, joissa luultavasti löytyy sitten paremmin haastetta. Tärkeimpänä siis muistaa ja mieltää tiistaistarttien tarkoitus ja kohderyhmä!

Mahdollisen vahingon sattuessa pitää kaikkien varautua pysähtymään ja varmistaa mahdollinen avun tarve sekä luonnollisesti varoittaa toisia ja erän ajaminen jatkuu vasta sitten kun tilanne on ohi.

Turvallisia ja mukavia tiistai startteja !
Lisätiedot: mxh@vantaanmoottorikerho.fi tai Mika Pöllänen 050-3789 343

Tiistaistarttien toimintaohje

● Kastelu tarvittaessa.
● Hae ruutulippu, punainen lippu, 15/5s taulu ja keltaiset liput
● Viritä ja nosta puomit (Puomin viritys: tornin keskuksesta kytkimestä virrat puomijärjestelmään päälle, sininen valo syttyy, paina laukaisimen mustaa nappia, vihreä syttyy, viritä puomien laukaisumagneetit, nosta puomit, paina vihreää nappia puomi laukeaa n. 5 sek. kuluttua)
1. Klo. 19.00 kuskit karsinassa (syksyllä lähtöaikaa voidaan aikaistaa), tarkista nimenhuuto.com listasta ilmoittautuminen ja kerhojäsenyys.
2. Kuskit puomille.
3. Selitä säännöt ja varmista että hyppyreille löytyy lippumiehiä. Kerro mihin aikaan pitää olla karsinassa toista lähtöä varten.
Säännöt kuljettajille:
– Osallistuminen nimenhuudon kautta tai rata-alueella olevaan listaan. Huomioitavaa erikoisesti että kaikki radalla ajavat kuljettajat ilmoittautuvat radan käyttäjiksi.
– Harjoituksen tavoite on luoda mielenkiintoa harrastukseen sekä saada kilpailun oloinen tunnelma samantasoisten kuljettajien kesken.
– Ajetaan 2 erää, erän kesto 12 min. erien välillä tauko n.15 min. tuloksia eikä sijoituksia lasketa.
– Turvallisuuteen kiinnitettävä erityisesti huomiota koska erässä on eritasoisia kuljettajia. Mikäli nopeimmat saavuttavat hitaammat kierroksella, ei sen jälkeen hyppyreitä ylitetä hyppäämällä.
– Mikäli joku on kaatunut tms. pysähdytään tarvittaessa auttamaan tai varoittamaan muita kuljettajia.
4. Toinen vetäjä näyttää 15/5sek taulua, toinen pudottaa puomin viiden sekunnin taulun jälkeen.
5. HUOM! Pistä kello käyntiin kun puomi tippuu.
6. 12 min kuluttua liputetaan erä päätyneeksi ruutulipulla.
7. Puomit valmiiksi seuraavaan lähtöön ja uusi kierros kohdasta 1
8. Päivän päätteeksi nostetaan porukalla puomit ylös, säilyvät toimintakunnossa kun niiden yli ei ajeta.

MXH | YHTEYSTIEDOT

Mika Pöllänen

TIEDOTTAJA 

050-3789343 mxh@vantaanmoottorikerho.fi