MXGP- LISÄÄ VAPAAEHTOISIA TARVITAAN & MIRO SIHVONEN MUKAAN KOTIKISAAN

Kesän suurimpaan koitokseen ja VMK 70 v juhlakisaan on aikaa tasan kolme viikkoa MXGP Finland (https://www.mxgpfinland.fi/).

Valmistelut etenevät vauhdilla ja tässä keskeisimmät uutiset kaikille jäsenille

1) Vapaaehtoisia tarvitaan edelleen lisää: hyvä joukko kerholaisia on joko ilmoittautunut mukaan tai ollut mukana talkoissa. Nyt on ainutkertainen tilaisuus – ehkä jopa viimeinen laatuaan – olla osa Motocrossin huipputapahtumaa ratatuomarina, kahviossa, lipunmyynnissä tai muissa avustavissa tehtävissä. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä moottoriliitto.fi/talkoolaiseksi.

2) Miro Sihvonen ajaa kotikisassaan: Englannissa kilpaileva VMK-kasvo Miro Sihvonen on varmistanut kilpailemisen kotikisassa omien edessä. Vaikean alkukauden jälkeen Miro nähdään MX1- luokassa kotiyleisön edessä. MXGP-luokassa Sihvosen lisäksi ajaa muun muassa Jere Haavisto, Juuso Matikainen, Emil Silander ja Pekka Nissinen. MX2-luokassa mukana Emil Weckmanin lisäksi muun muassa Nico Stenberg, Miro Varjonen ja Eliel Lehtinen.

3) Kim Savasteen uralle kruunu: VMK Crossikoulusta aina nuorten maailmanmestariksi

ponnistanut Kim Savaste päätti uransa kaikessa hiljaisuudessa kauden 2021 jälkeen. VMK ja MXGP organisaatio haluaa kunnioittaa Kimin uraan ja saavutuksia ennen ensimmäisiä kisaeriä toteutuvan seremonian myötä – olettehan paikalla hyvissä ajoin.

4) Kaikki lippuostoksille: Poliisi ja pelastuslaitos myönsi Lavankoon luvan 5500 katsojalle. Jos Hyvinkäällä 2022 ilmoitettuja lukuja pidetään verrokkina niin on oletettavaa, että sunnuntaina 30.7 kisa myydään loppuun. Ensimmäisen viikon aikana lipunmyynti on käynyt tasaisesti ja lipunmyynnin ammattilaiset povaavat lippujen loppumista. Ostakaa ja kannustakaa tuttuja tekemään samoin. Tätä kirjoitettaessa esim Fan Padockille on jäljellä enää 65 paikkaa.

5) Liikenteenohjaukseen porukka edelleen haussa – Vauhtikeskuksen liikenteenohjaukseen tarvitaan noin 10 henkeä / vuoro ja tehtävän hoitamiseen kartoitetaan urheiluseuroja yli lajirajojen. Ilmoita minulle, jos tiedät tai tunnet treeniporukan, joukkueen tai muun yhteisön, joka voisi homman ottaa hoitoon. (Henry Ahola 0409618179 henry@24sportti.com / Janne Leander 0505421838 janneleander1@gmail.com)

Rata suljetaan kisakunnostusta varten sunnuntaina 16.7 klo 18.00. Talkoilemaan voi tulla ensiviikolla joka ilta klo 17.00 alkaen. Suuret MXGP talkoot järjestetään lauantaina 22.7 ja maanantaina 24.7. sekä purun osalta kisan jälkeen 30.7 sekä ma 31.7. Kisan merkitys sekä kerholle että suomalaiselle moottoripyöräilylle on valtava. Tekemisen mahdollistamiseen tarvitaan kaikkien panosta ja kun saamme Lavankoon 6000 katsojaa niin toiminnan peruskivi on pitkäksi ajaksi vakaa, niin junnujen kuin harrastajien osalta. Mottomme onkin ”tervetuloa takaisin Vantaalle” – ei goodbye Finland.

Hyvää loma ja ajoviikkoa kaikille

Terveisin

VMK

pj Janne Leander

Kategoriat: Uutiset