Vuoden ensimmäinen neljännes on takana ja on virallisesti kevät. On hyvä hetki paketoida talvi ja kääntää katse kohti kesää – tässä muutamia tärkeitä asioita.

VMK:n talvikausi oli tänä vuonna monipuolinen ja paljon tapahtui. Crossirata oli vuosien tauon jälkeen auki myös talvella ja ajajia riitti tasaisesti aina kun kelit sallivat. 

Hanskallion enduro-lenkit olivat nekin paremmassa kunnossa ja kovassa käytössä koko talven. Kiitos rataryhmälle ja kaikille jäsenille. Hansiksella ajettiin myös kaksi sarja-enduroa ja RX-Moton organisoimat keskiviikko-iltojen lampputreenit toivat mukavaa säpinää runsaslumiseen talveen, jonka näyttävästi päätti yhteistyössä HMK:n kanssa järjestetty Päijänne-Ajon maaliintulo. Väkeä oli valtavasti katsomossa. 

AJOKAUDEN VIRALLINEN AVAUSTAVOITE 9.4. 

Crossi-ratojen kesäkausi pyritään avaamaan täysmääräisesti 9.4 klo 10.00 jos säässä ei tapahdu isoa takapakkia. Turvallisuus edellä mennään kun ajointo on kovimmillaan. Kauden alussa kun kuskeja on paljon palataan tuttuun nopeat 40 min ja hitaammin ajavat 20 min käytäntöön. Käytännössä siis aina tasatunnista ”20 yli” saakka ajetaan ”herrasmies” säännöillä ja niin ettei isojen hyppyreiden yli hypätä. Näin saadaan pienemmille junioreille ja harrastajille turvalliset vuorot. Vanhemmilta pyydämme oma-aloitteisuutta poisliputtamiseen viimeistään 19 yli. 

Hansiksella ajetaan kelien sallimalla tavalla ja kallio-osuudet reitistä lienevät käytössä myös kelirikon aikaan. Muistattehan, että Hansiksen enduro ja trial-alueet ovat VAIN VMK-JÄSENTEN KÄYTETTÄVISSÄ. 

RADALLE MENO, POISTUMINEN JA MUUT KÄYTÄNTEET

  • Radalle mennään kuten aiemmin VAIN saunan päädystä liikennevalon ohitse ja sieltä poistutaan VAIN lähtösuoran päästä. 
  • Varikolla ajaminen on edelleen KIELLETTY.
  • Huoltomaton käyttäminen, roskien poisvienti ja RATAMAKSUN MAKSAMINEN ENNEN RADALLE MENOA ovat itsestäänselvyyksiä joihin toivotaan ryhdikästä otetta. 
  • Ennen radalle menoa on aina ilmoittauduttava kerhotalon ratakassalla. 
  • Maalipöydälle pysähtyminen ei turvallisuuden nimissä ole edelleenkään sallittua. Suositeltava lepo ja säätöpaikka kesken ajovuorojen on lähtösuoran päähän aidattu ”ratavarikko”.
  • Pesupaikka avataan heti kun vesiputket sulavat.
  • Radan ”iso huolto” tehdään tuttuun tapaan torstai-iltaisin 

CROSSIKOULU, KISAVALMENNUKSET, TIISTAI-LÄHDÖT JA SARJA-CROSSIT

Toiminta alkaa huhtikuun viimeisellä viikolla 25.4. ja kaikki viikoittaiset tapahtumat ovat omilla paikoillaan. Alkamisista informoidaan kerhon nettisivuilla ja some-kanavissa.

Ludde Söderbergin pari kautta pyörittämä keskiviikkovalmennus jatkuu Kim Savasteen johdolla Ludden siirryttyä MM-sarjaan Kawasakin tehdastiimin fysio-valmentajaksi. Kimin ensimmäinen valmennus kisakuskeille on ke 27.4. Ilmoittautumisesta ja tarkemmasta ohjelmasta Kimi informoi itse. 

RX-MOTON MUUTTAA KONALAAN – KERHOTALON TILOILLE ETSITÄÄN UUTA KÄYTTÖÄ 

RX-moto saa toimintaansa paremmin tukevat modernit tilat Konalaan toukokuun alusta. VMK kiittää kuluneista kahdesta vuodesta Samia, Eeliä ja koko RX-MOTON tiimiä. Kerhotalon tilojen käytön, ratamaksujen, kahviotoiminnan tai muun myynnin suhteen hallitus on kokouksessaan päättänyt kartoittaa halukkaita toimijoita jäsenistöstä. Yhteydenotot ja kyselyt Pasi Jaatinen 0400-887117 tai Juuso Pulliainen 040-9009011.

NUORTEN MM-KILPAILUT 26.-28. ELOKUUTA

Kauan odotettu Junnu MM lähestyy vauhdilla ja järjestelyjä tehdään täyttä päätä yhdessä Vantaan Kaupungin kanssa. Järjestelytoimikunta kokoontuu seuraavan kerran torstaina 7.4 – tervetuloa mukaan toteuttamaan Erkki Heikkisen vetämää tulevaisuuden supertähtien kohtaamista Vantaalla. Mukaan voi ilmoittautua osoitteeseen info@juniormx22.fi. Kisan verkkosivu on juniormx2022.fi.

Isoja kokonaisuuksia on vielä vastuuttamatta ja tekemistä löytyy varmasti ihan jokaiselle VIP-palveluista autokuskin hommiin. Kisan lipunmyynti on avattu Ticketmasteriin ja lippuja tullaan myymään myös RX-Moton liikkeissä. Kisan muuta myyntiä varten VMK jäsenille avataan ”joukkomyynti ohjelma” jonka avulla jokainen voi tarjota omille kumppaneilleen roolia tapahtumassa. Solmituista yhteistyösopimuksista tai lippupakettien myynnistä saa tuntuvan palkkion. Tästä julkaistaan erillinen tiedote lähipäivinä. 

Kisan johdosta ja ympäristöluvan vaatimuksesta kesän suurin muutos on varikon asfaltointi, jonka suunnittelu on aloitettu. Valmista on viimeistään 15.8. ja työt voivat joltain osin vaikuttaa tuttuihin varikkorutiineihin kesä-heinäkuussa. 

TERVETULOA UUSI PUHEENJOHTAJA 

Otin VMK puheenjohtajuuden Rafu Mannerilta 1.1.2016. Alun perin oli tarkoitus vetää neljän vuoden pätkä, mutta nyt alkaa jo 7. vuosi. Työ kerhon eteen on ollut antoisaa, mielekästä ja kivaa. Olen ajanutkin enemmän kuin vuosiin. Nyt kun lupa ja muut isot asiat kaupungin kanssa on saatu varmalle tasolle niin Hansiksella kuin Lavangossa on hyvä hetki antaa ohjakset seuraavalle. Jatkuvuus on taattu ja Vantaalla ajetaan tulevinakin vuosina, mikä ei ollut ihan itsestäänselvää vielä muutaman kuukausi takaperin. En siis ole käytettävissä puheenjohtajana tämän kauden jälkeen. Mikäli itse olet kiinnostunut tai tiedät sopivan ehdokkaan niin nyt on hyvä hetki avata suu. Suomen suurimman moottorikerhon vetäminen on etuoikeus,  jota voin lämpimästi suositella. Itse koen, että olen antanut sen mitä osaan ja kehityksen jarruksi ei sovi jäädä. Täysillä mennään loppuun ja ruutulipulle saakka. 

Edessä siintää siis monella tavalla iso kesä – ollaan valmiina ja nähdään radoilla. 

Hyvää ajokauden alkua kaikille 

Pasi 

Kategoriat: Uutiset